Oesterzwampesto
Pesto is een typische Italiaanse smaakmaker met als belangrijkste ingrediënten basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en… oesterzwampoeder!
Op zoek naar inspiratie of een paar leuke recepten? Wel, met oesterzwammen kan je werkelijk alle kanten uit. Recepten met oesterzwammen zijn er genoeg en ze klaarmaken is makkelijker dan je denkt. In de basis is koken met oesterzwammen hetzelfde als het bereiden van andere zwammen, al is het ene recept het andere niet.
Heb je weinig tijd, dan bak je er in ‘no time’ een heerlijke omelet mee. Risotto en spaghetti doen het ook uitstekend in gezelschap van oesterzwammen. Ze laten zich overigens ook gewillig verwerken in een tortilla. En al wat je me scampi’s doet doe je ook met oesterzwammen: in boter, met look, peper, zout en peterselie of in een pikante tomatensaus.
Wil je van de betreden paden af? Dan helpen onze recepten met oesterzwammen je een eindje op weg…
Pesto is een typische Italiaanse smaakmaker met als belangrijkste ingrediënten basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en… oesterzwampoeder!
Venkel en oesterzwammen, dat is misschien niet de combinatie die je zo meteen voor ogen had. Maar ze doen het goed samen.
Champignon à la grecque? Dat is zo passé! Deze huisgemaakte oesterzwamvariant met een vlezige bite is de perfecte mix tussen umami, zoet en zuur.
In een handomdraai tover je met dit recept de heerlijkste hummus op tafel, mét het delicate aroma van oesterzwammen. En dat in amper 10 minuten. Read on!
Lekker en feestelijk tegelijk, zo’n oesterzwamquiche met geitenkaas. En toch zonder veel gedoe op tafel te toveren.
Snel op tafel en toch gezond? Dan is dit recept voor een oesterzwam pita/wrap zonder twijfel een zeer valabele optie. Helemaal veggie of met stukjes kip, spek,