Oesterzwamquiche met geitenkaas

Oesterzwamquiche met geitenkaas

Recept oesterzwam-quiche met geitenkaas

Bereidingswijze:

Lekker en feestelijk tegelijk, zo’n recept voor een heerlijke oesterzwamquiche met geitenkaas. En toch kun je dit zonder veel gedoe op tafel toveren. Zelfs een beginnende kok kan hiermee scoren. Laat je gasten maar grote ogen trekken als je hiermee komt aanzetten! ­čśë

Begin met de oven te warmen op 180┬░C. Zet dan een pan op het vuur en fruit de ui in boter of olie. Vervolgens voeg je er het spek en de oesterzwammen aan toe, die je eerst in reepjes gesneden hebt. Zet het vuur middelhoog en bak alles door tot de spekreepjes lichtjes beginnen te bruinen. Kruid met peper en eventueel zout (opgelet, het spek zal in de meeste gevallen al genoeg zout aan het gerecht toevoegen.

Neem nu de quichevormen. Leg er bakpapier en een plakje bladerdeeg in. Verdeel de oesterzwammen over de vormpjes. Klop dan de eieren luchtig met de room en voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Dit mengsel mag nu over de paddenstoelen. Daarbovenop leg je de geitenkaas, die je dan afwerkt met wat honing. Tenslotte kruid je het geheel af met verse tijm.

En dan mag alles 30 minuten in de oven. Tijd voor een welverdiende ap├ęro en om het recept van deze smaakvolle oesterzwamquiche met je vrienden te delen.

Oesterzwamquiche met geitenkaas

Ingredi├źnten voor 2 personen:

  • 420 g oesterzwammen
  • 150 gerookte spekreepjes
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 g geitenkaas
  • 250 g room
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • boter
  • 3 tl honing
  • 1 takje tijm
  • nootmuskaat, peper en zout naar smaak
Oesterzwamquiche met geitenkaas

Andere gerechten

Oesterzwampesto

Pesto is een typische Italiaanse smaakmaker met als belangrijkste ingredi├źnten basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en… oesterzwampoeder!

Lees meer ┬╗
Schuiven naar boven