Oesterzwampesto

Oesterzwampesto

Bereidingswijze:

Pesto is een typisch Italiaanse smaakmaker met als belangrijkste ingrediënten basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas en olijfolie. Daarom geven we hier ons recept pesto met oesterzwam poeder graag prijs. Het past bij vele gerechten, maar het is ook heerlijk op een toastje bij de aperitief. En op de barbecue – vegeratisch of niet – mag het al helemaal niet ontbreken. Zullen we dan eens snel vertellen hoe je die overheerlijke pesto met het subtiele aroma van oesterzwammen maakt?

Eerst even dit: de ‘dure’ ingrediënten, nl. basilicum en pijnboompitten, zijn in dit recept vervangen door rucola en amandelen. Niets mag je evenwel tegenhouden om toch basilicum en pijnboompitten te gebruiken. En als je geen Parmezaanse kaas in huis hebt, dan kan het ook prima met geraspte oude Gouda of oude geitenkaas.

Doe de rucola in een hakmolen. Je kan hem al even wat fijner hakken om het volume te doen afnemen. Strooi daarover het oesterzwampoeder en voeg water, olijfolie en citroen toe. De vloeistoffen kunnen het poeder dan al een beetje laten zwellen.

Rasp ondertussen de parmezaanse kaas fijn en voeg hem samen met de mosterd en de amandelen toe aan de hakmolen. Tenslotte pers je nog een teentje look en werk je naar smaak af met peper en zout.

Hak alles fijn. Als de massa iets te vloeibaar is kan je nog wat oesterzwampoeder toevoegen. Heb je het graag wat smeuïger, dan mag er nog wat olijfolie bij. Zet de pesto dan een paar uren in de koelkast, zodat de verschillende smaken de tijd krijgen om elkaar te versterken. Ons recept pesto met oesterzwam poeder wordt een voltreffer bij je volgende etentje.

 

Op de bbq? Smaakbommetje!

Draai de oesterzwammen met hun holle kant naar boven en vul ze met de pesto. Leg ze rechtstreeks op het barbecuerooster of in een pannetje. Je kan ze ook gewoon bakken en de pesto erdoor mengen.

Of grill een lookbroodje op de bbq en beleg het met oesterzwampesto. De Montepulciano is niet verplicht, maar smaken zal hij zeker!

 

Oesterzwampesto

Ingrediënten voor 2 personen:

60 g rucola
30 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g amandelen
1 – 1,5 dl olijfolie
3 eetlepels Zwambo Essential oesterzwampoeder
1/2 dl water (om het poeder te laten zwellen)
3 eetlepels citroensap
2 tl mosterd
1 teentje look
peper en zout

Pesto met poeder van oesterezwammen

 

Oesterzwampesto

Andere gerechten

Oesterzwampesto

Pesto is een typische Italiaanse smaakmaker met als belangrijkste ingrediënten basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en… oesterzwampoeder!

Lees meer »
Schuiven naar boven