Zwambo’s met venkel

Zwambo’s met venkel

Gebakken oesterzwammen met venkel

Bereidingswijze:

Venkel en oesterzwammen, dat is misschien niet de combinatie die je zo meteen voor ogen had. Maar ze doen het goed samen. En dat komt vooral omdat oesterzwammen heel makkelijk andere smaken opnemen en dus prima te combineren zijn met allerlei groenten. “Les goûts se marient facilement”… zoals de Fransen zeggen. Je zou van minder het water in de mond krijgen.

Dit eenvoudige gerecht maak je snel klaar door de oesterzwammen samen met de versnipperde lente-uitjes te bakken, terwijl je de kleingesneden venkelknol een paar minuten in de microgolf laat garen. Die voeg je dan toe aan de pan met met oesterzwammen. Peper en zout erbij, en dan een tiental minuutjes op een lager vuur laten sudderen.

Wil je nog wat meer uitgesproken smaak, dan voeg je hier nog een teentje look, wat witte wijn, room en/of peterselie toe.

Het is een volwaardige groentenschotel die je met aardappelen of kroketten kan opdienen. De liefhebbers van vlees, vis of kip kunnen er makkelijk hun favoriete hap aan toevoegen.

 

Wistjedatje

Koop je venkel rechtstreeks bij de (bio-) boer, dan hangt het loof er nog aan. In de supermarkt vind je meestal enkel de knol. Voeg tijdens de laatste minuut de jongste scheuten van het loof toe aan de oesterzwammen. De smaak is even verfijnd en je kan de knol in een ander gerecht gebruiken.

 

Zwambo’s met venkel

Ingrediënten voor 2 personen:

1 venkel
300-400 g oesterzwammen
6 lente-uitjes
boter of olijfolie
peper, zout

Geef je gerecht een nog meer uitgesproken smaak met een van de volgende ingrediënten:

een teentje look
een scheutje witte wijn
room
peterselie
een paar schaafsels grano padano

 

Zwambo’s met venkel

Andere gerechten

Oesterzwampesto

Pesto is een typische Italiaanse smaakmaker met als belangrijkste ingrediënten basilicum, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie en… oesterzwampoeder!

Lees meer »
Schuiven naar boven