Veel mensen zien op tegen het gedoe om zelf hummus te maken en grissen het dan maar snel mee uit de winkel. Hummus met oesterzwampoeder! Je mag er niet aan denken! Als je inderdaad de avond voordien al gedroogde kikkererwten moet laten weken en dan de volgende dag ui en look moet fruiten – en in ons geval ook nog oesterzwammen moet gaar bakken – dan ben je wel even bezig.
Gelukkig tover je met ons recept “hummus met oesterzwampoeder” in een handomdraai de heerlijkste hummus op tafel, mét het delicate aroma van oesterzwammen. En dat in amper 10 minuten. Read on!
Giet de kikkererwten uit blik of bokaal af door een vergiet en spoel ze even. Doe ze in een kommetje, samen met de tahin, de tot poeder gemalen oesterzwammen en de geperste lookteen. Voeg er citroensap, olijfolie, komijn, peper en zout aan toe.
Vooraleer je gaat mixen giet je hier een half glas water bij. Zowel de kikkererwten als het oesterzwampoeder nemen vrij veel vocht op. Je moet dus water toevoegen om alles tot een smeuïge brij te kunnen verwerken. Doe dit liefst in enkele kleine stappen en mix tussendoor. Je kan de hummus dan naar believen iets consistenter of juist wat meer lopend maken.
Voilà! Een aperitiefhap of bijgerecht in een handomdraai. En op de boterham laat het zich ook gewillig smeren. Het je toch weinig tijd om het hele recept hummus met oesterzwampoeder te maken? Koop dan gewoon je favoriete hummus, roer er een of twee soeplepels oesterzwampoeder door en zet hem een paar uur in de koelkast.