Oesterzwamquiche met geitenkaas

Oesterzwamquiche met geitenkaas

Quiche van oesterzwammen en geitenkaas

Bereidingswijze:

Lekker en feestelijk tegelijk, zo’n oesterzwamquiche met geitenkaas. En toch zonder veel gedoe op tafel te toveren. Zelfs een beginnende kok kan hiermee lekker scoren. Laat je gasten maar grote ogen trekken als je hiermee komt aanzetten! 😉

Begin met de oven te warmen op 180°C. Zet dan een pan op het vuur en fruit de ui in boter of olie. Vervolgens voeg je er het spek en de oesterzwammen aan toe, die je eerst in reepjes gesneden hebt. Zet het vuur middelhoog en bak alles door tot de spekreepjes lichtjes beginnen te bruinen. Kruid met peper en eventueel zout (opgelet, het spek zal in de meeste gevallen al genoeg zout aan het gerecht toevoegen.

Neem nu de quichevormen. Leg er bakpapier en een plakje bladerdeeg in. Verdeel de oesterzwammen over de vormpjes. Klop dan de eieren luchtig met de room en voeg nootmuskaat, peper en zout toe. Dit mengsel mag nu over de paddenstoelen. Daarbovenop leg je de geitenkaas, die je dan afwerkt met wat honing. Tenslotte kruid je het geheel af met verse tijm.

En dan mag alles 30 minuten in de oven.

Oesterzwamquiche met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 420 g oesterzwammen
  • 150 gerookte spekreepjes
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 200 g geitenkaas
  • 250 g room
  • 1 ui
  • 4 eieren
  • boter
  • 3 tl honing
  • 1 takje tijm
  • nootmuskaat, peper en zout naar smaak
Oesterzwamquiche met geitenkaas

Andere gerechten

Schuiven naar boven